Verkkouutiset

”Parikymmentä alueen maata ei hyväksy Israelin olemassaoloa”

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen haluaisi kansainvälisen eettisen komitean selvittämään Lähi-idän konfliktin taustaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen (kd.) esittää kansainvälistä eettistä komiteaa, koska Lähi-idän konfliktin taustoja ei ymmärretä riittävän laajasti.

– Kyse ei ole vain poliittisista erimielisyyksistä, vaan yhteisöjen arvojen ja toimintatapojen erilaisuudesta. Tarvitaan aitoa taustojen selvittämistä, Jouko Jääskeläinen totesi tiedotteensa mukaan torstaina Israel-solidaarisuustapahtumassa.

Jääskeläinen toteaa olevansa huolissaan uudelleen kiristyneestä tilanteesta. Sen ytimessä on hänen mukaansa pitkään jatkunut aseiden salakuljetus Hamasin hallitsemaan Gazaan. Hamas on ilmoittanut tavoitteekseen Israelin tuhoamisen, mutta Jääskeläisen mukaan perusongelma on laajempi.

– Parikymmentä alueen maata ei ole vielä 60 vuoden jälkeenkään hyväksynyt Israelin valtion olemassaoloa ja YK:n päätöstä asiasta. Kansainvälisen yhteisön kannattaisi nyt laittaa painopiste tämän kysymyksen pikaiseen hoitamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)