Verkkouutiset

”Venäjä hakee EU:n heikkoa lenkkiä, Suomi ’hakijamaiden’ joukossa”

Sdp:n Liisa Jaakonsaaren mielestä keskustan pelaaminen kylmän sodan mielikuvilla on antautumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) kirjoittaa blogissaan keskustan ja kokoomuksen ulkopoliittisesta sananvaihdosta. Jaakonsaaren mukaan riita on outo ja pahimmillaan voi vahingoittaa Suomen asemaa.

”Keskusta yrittää soitella suomalaisten sielunkieliä mielikuvalla, jossa Suomi palaisi vanhaan, kahdenväliseen Venäjä-politiikkaan. Keskustan linja on jäänyt epäselväksi, kun puheenjohtaja Juha Sipilä on ollut enimmäkseen hiljaa samaan aikaan, ja kansanedustajat Paula Lehtomäki ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ovat pitäneet asiaa kovasti esillä”, Liisa Jaakonsaari kirjoittaa.

Hänen mukaansa kylmän sodan mielikuvilla pelaaminen on antautumista.

”Venäjä tunnetusti hakee Euroopan unionin jäsenmaista heikkoa lenkkiä ja Suomi on näiden ’hakijamaiden’ joukossa. Onneksi presidentin ja hallituksen linja on selkeä. EU on Suomelle turvallisuusyhteisö, jossa mukana oleminen ja linjan kehittäminen on äärimmäisen tärkeää”, Jaakonsaari jatkaa.

Hänen mukaansa EU:n ja Suomen Venäjä-politiikkaa pitäisi kehittää esimerkiksi pohjoisen ulottuvuuden politiikassa ja arktisessa yhteistyössä.

”EU-tasolla tarvitaan ehdottomasti uutta lähentymistä. Voidaanko lähentymisellä vaikuttaa Venäjän uudistumiseen, riippuu tietenkin Venäjästä”, Jaakonsaari toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)