"Heillä on kokemusta lumen kanssa toimimisesta - meidän pitäisi oppia Suomen sinnikkyydestä"

Brittiläinen tv-kanava uutisoi Suomen kylmänsiedosta.

  • ITV:n Suomi-talviuutisessa kehutaan Helsingin lumiosaamista.

    ()

– Lumeen ja jäähän herääminen on normaali käytäntö Helsingin asukkaille, ITV:n Matt Pricen Suomessa tekemä tv-uutinen alkaa.

Säätila ei ITV:n mukaan pysäytä Suomessa mitään, olit sitten menossa töihin autolla tai kouluun kelkalla.

Espoolaiskoulussa matematiikan tunnilla kaikkien oppilaiden todetaan olevan paikalla 25 kilometrin matkasta huolimatta. Rakennuksetkin pitävät lämpöä.

Pääkaupungissa pakolliset talvirenkaat sallivat autojen ajaa vapaasti ja lumentulosta huolimatta raitiovaunut ja junat kulkevat. Helsinki-Vantaan lentokentälle kerrotaan muualta maailmasta tultavan hakemaan oppia lumen käsittelyä.

– Suomi on maa joka tottunut lumeen ja heillä on kokemusta sen kanssa toimimisesta. Heidän sinnikkyytensä ja päättäväisyytensä mennä eteenpäin on jotain, josta voisimme ottaa oppia Britanniassa, Price toteaa kolmeminuuttisessa tv-raportissaan.

Kovien pakkasten aikaan Suomeen tullut Matt Price on kirjoittanut kokemuksistaan myös tästä löytyvään blogiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.