Verkkouutiset

Isyyden voi tunnustaa pian neuvolassa

Isyyden voi tunnustaa jo ennen lapsen syntymää äitiysneuvolassa, jos avioliiton ulkopuolella syntyvän lapsen biologinen isyys on selvä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muutos sisältyy uuteen isyyslakiin, joka tulee voimaan 1. tammikuuta 2016.

Isyyden voi tunnustaa neuvolassa esimerkiksi silloin, kun tulevat vanhemmat asuvat avoliitossa. Perheen ei tarvitse enää käydä lastenvalvojan luona lapsen syntymän jälkeen, kuten nykyisin.

Uuden lain on tarkoitus helpottaa isyyden tunnustamismenettelyä ja säästää etenkin isien työaikaa. Isyyden tunnustaminen jo raskausaikana vahvistaa myös tulevan isän vanhemmuutta.

Avioliittoon perustuva niin sanottu isyysolettama säilyy käytännössä ennallaan. Avioliittoon syntyvän lapsen isäksi todetaan jatkossakin lapsen äidin aviopuoliso.

Uuden lain myötä äiti ei voi enää vastustaa lapsen isän selvittämistä. Tällä pyritään edistämään lapsen oikeutta tietää molemmat biologiset vanhempansa.

Suurin syy isyyslainsäädännön uudistamiseen ovat perherakenteissa tapahtuneet muutokset. Nykyisin joka kolmas lapsi, eli noin 24 000 lasta vuodessa, syntyy avoliittoperheeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)