Verkkouutiset

ISIS-asiantuntijat Ilta-Sanomille: Pyhä sota tulee jatkumaan

Voitto pelkästä ISIS-järjestöstä ei poista terrorismia, sillä tilalle syntyy todennäköisesti uusi ääriliike.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CMI:n Irak-asiantuntija Hussein al-Taee ja Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri, kapteeni Antti Paronen ovat kertoneet Ilta-Sanomille näkemyksiään siitä, miten terroristijärjestö ISIS voidaan lopullisesti taltuttaa.

ISIS pyrkii asiantuntijoiden arvion mukaan kylvämään ja sittemmin hyödyntämään ennakkoluuloja ja vastakkainasetteluja. Hussein al-Taee toteaa jutussa, että terrorijärjestön ideologian voikin voittaa ainoastaan vastaideologialla, joka purkaa jännitteitä ja lisää ymmärrystä. Tämän tulee löytyä islaminuskon sisältä. Hänen mukaansa muslimien tulisi länsimaissa käydä avoimesti keskustelua ja kampanjoida sisäisesti yhteisöjensä sivistämiseksi.

Hussein al-Taee korostaa, että ISIS:n pyhä sota tulee jatkumaan. Tämä siitäkin huolimatta, jos sen kalifaatti kaatuisi.Sen sijaan, että järjestö kehottaisi kannattajiaan saapumaan puolustamaan kalifaattiaan, se kehottaa tällä hetkellä tukijoitaan odottamaan asuinmaissaan ja tekemään iskuja siellä. Terroristit ovat hänen mukaansa jo ryhtyneet siirtämään resurssejaan muihin maihin.

Antti Parosen mukaan ISIS:n tuhoaminen ei poista terrorismia, sillä järjestön tilalle syntyisi uusi sunnilainen ääriliike.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)