Verkkouutiset

ISIS-palaajissa voi olla Suomen armeijan käyneitä – ”katsotaan etteivät radikalisoidu täällä kotona”

Missä on vika, jos Suomen armeijan käyneestä miehestä on tullut jihadistituristi?
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden Pekka Haavisto kysyi tiistaina eduskunnassa Suomesta ISIS-järjestön riveihin lähteneistä ihmisistä.

”Ilmeisesti näissä Suomesta sinne alueille lähteneissä jihadistituristeissa on joitakin, jotka ovat täällä asepalveluksen suorittaneita. Jos näin on tai jos näin tulevaisuudessa tulee olemaan, niin silloinhan meillä kotoutumisessa ja puolustusvoimien koulutuksessakin on jotain mennyt pieleen, jos joku lähtee kokeilemaan kykyjään aivan väärän asian puolesta”, Pekka Haavisto sanoi.

Hän kysyi puolustusministeri Carl Haglundilta (r.), onko asiaan herätty puolustusvoimissa.

”Mitä tulee näihin Isis-palaajiin, jos he ovat suorittaneet asevelvollisuuden, niin näitä saattaa tulla, se on ihan totta”, Carl Haglund vastasi.

Ministerin mielestä ”se ei kyllä ole puolustusvoimien epäonnistuminen, jos näin on, mutta sen sijaan on tärkeätä, että jotenkin otetaan haltuun nämä ihmiset järkevällä tavalla ja katsotaan, että he eivät sitten radikalisoidu täällä kotona”.

Haglundin mukaan ”herättää keskustelua, miten paljon resursseja tämmöisiin henkilöihin pitäisi satsata. Toisaalta, jos ei satsata, niin sekin voi sitten johtaa aika ikäviin ilmiöihin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)