Verkkouutiset

IS: Arabimediassa hyytäviä kommentteja Suomen pakolaispolitiikasta

Arabimedia on raportoinut Suomen tiukentuneesta linjasta turvapaikkapolitiikassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensin Suomen pääministerin Juha Sipilän turvapaikanhakijoiden vastaanottavaisuudesta annettiin ruusuinen kuva, sittemmin arviot ovat viilentyneet, kertoo Ilta-Sanomat.

IS on verrannut arabimedian kommentteja Suomen maahanmuuttolinjauksista syyskuusta tähän päivään:

”Pääministerin ilmoitus avata Kempeleen kotinsa keräsi suurta huomiota arabimediassa…arabilehdet kirjoittivat tuolloin, että syyrialaiset pakolaiset saavat lämpimän vastaanoton.”, IS kirjoittaa.

Lokakuussa maahanmuuttovirasto kertoi tiukentavansa irakilaisten mahdollisuuksia saada turvapaikka Suomesta. Al-Jazeera, Radio Sawa, Azzaman.com, raportoivat IS:n mukaan asiasta.

Nyt Suomen hallitus on julkistanut maahanmuuttopoliittisen ohjelman, jossa mm. kerrotaan palautuskeskusten perustamisesta ja sosiaaliturvan tiukennuksista. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström myös ilmoitti, että turvapaikanhakijat laitetaan tekemään sosiaaliturvan saannin ehtona töitä.

Arabiankielinen uutiskanava Al-Jazeera raportoi Suomen muuttuneesta politiikasta. Se kertoi, että turvapaikanhakijoita velvoitetaan työskentelemään vastikkeetta, ja turvapaikanhakijoiden pitäisi niin ikään kunnioittaa suomalaista kulttuuria.

Suomen maahanmuuttopolitiikan kiristämistä käsittelevän artikkelin lukijakommentit jakautuvat IS:n mukaan kahtia: osa ymmärtää, että pakolaiset voidaan velvoittaa tekemään töitä sosiaaliturvaa vastaan. Toisissa kommenteissa Suomen katsotaan haluavan turvapaikanhakijoista ilmaista orjatyövoimaa.

Osa kommentoijista kyseenalaistaa myös Sipilän motiiveja: ”Ehkä hän tarkoitti, että on valmis ottamaan pakolaisia palvelijoiksi ja palkatta”, IS kertoo.

Arabimediassa esillä ovat niin ikään olleet turvapaikkakeskuksia vastaan tehty ilkivalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)