Insinööriliitto tavoittelee jäsenilleen parempaa ostovoimaa

Insinööriliitto lähtee hakemaan syksyn liittokierrokselta sopimusta, joka vuosien tauon jälkeen parantaa jäsenkunnan ostovoimaa.

  • LKS 20160520 - Helsingin Insinöörien puheenjohtaja Samu Salo valittiin Insinööriliiton uudeksi puheenjohtajaksi liiton edustajakokouksessa Hämeenlinnassa 20. toukokuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU HEIKKILÄ

    Samu Salo.

    ()

Puheenjohtaja Samu Salon mukaan tavoitteelle ei ole vaikea löytää hyviä perusteluja.

– Takana on lähes kymmenen vuoden jakso erittäin maltillisia sopimuskierroksia, joilla palkansaajat ovat tehneet oman osansa talouden käänteen aikaansaamiseksi. Nyt olemme tilanteessa, jossa talous kasvaa ja inflaatio nostaa päätään, hän totesi avatessaan Insinööriliiton edustajakokouksen Kuopiossa perjantaina.

– On aika neuvotella sopimus, joka kääntää jäsenten ostovoiman jälleen plusmerkkiseksi. Pitää myös muistaa, että verrattuna muihin maihin suomalaisen insinöörien palkkataso on matala, Salo sanoi.

Talouden vahvistumisesta huolimatta korkealla pysyttelevä insinöörityöttömyys huolestuttaa Insinööriliiton puheenjohtajaa. Salo kaipaa valtiovallalta toimenpiteitä, jotka auttaisivat työttömiä insinöörejä ja muita tekniikan ammattilaisia takaisin työn syrjään kiinni.

– Insinööriliitto on esittänyt mallin, jossa insinöörikoulutuksen painopistettä siirretään muunto- ja täydennyskoulutuksen suuntaan. Noin vuoden mittaisella muuntokoulutuksella on mahdollista päivittää jo insinööritutkinnon suorittaneiden osaaminen tähän päivään ja vastata näin alueelliseen tekniikan alan työvoimapulaan, jota muun muassa läntisessä Suomessa väitetään olevan, Salo sanoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.