Suomen pakkanen järkyttää turvapaikanhakijoita - lumeen varvassandaaleissa

Imatralainen-lehti kertoo kovien pakkasten vastaanottokeskuksessa aiheuttamista reaktioista.

  • HUOMIO TOIMITUKSET! STT-LEHTIKUVA EI OLE SAANUT POLIISILTA VAHVISTUSTA SIIHEN, ETTÄ KEMPELEEN RAISKAUKSEN RAISKAUSTUTKINTA LIITTYISI KEMPELELÄISEEN VASTAANOTTOKESKUKSEEN TAI TURVAPAIKANHAKIJOIHIN.

LKS 20151124 - Turvapaikanhakijoille tarkoitettu asumispalveluyksikkö Kempeleessä 24. marraskuuta 2015. Markku Ruottinen

    Turvapaikanhakijoiden asumispalveluyksikkö Kempeleessä.

    ()

Moni Lähi-Idästä tullut turvapaikanhakija saapui Suomeen pelkät pikkukengät jalassaan. Imatralaisen mukaan lumi ja pakkanen ovat olleet monelle sikäläisenkin vastaanottokeskuksen asukkaalle uusi ja järkyttävä kokemus.

Osa tulijoista ei ole käynyt pakkasten aikaan ulkona viikkoon ja osa on ensimmäistä kertaa tekemisissä lumen kanssa.

Lehden valokuvassa Abdullah lapioi lunta varvassandaaleissa.

Vastaanottokeskuksessa on pulaa talvivaatteista ja talvikengistä. Afganistanista Suomeen matkannut 23-vuotias Mahmud kertoo hänellä olevan mukanaan vain yhdet kengät, lenkkikengät.

"Erittäin kylmää ja ulkona on vaikea kävellä, mutta se on kaunista", irakilainen Hamsa sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.