Verkkouutiset

Ilkka Suominen: Jokainen helsinkiläinen maksaa Kruunuvuoren sillasta 1 000 euroa

Kokoomuksen kunniapuheenjohtajan mielestä autoilijat pitäisi huomioida Helsingin siltahankkeessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kun lukee Helsingin päättäjien kaavailuja ja ratkaisuja tänä päivänä, tulee eittämättä mieleen, että ne perustuvat vakaumukselle henkilöautoliikenteen vähenemisestä ja vähentämisestä. Päätös Kruunusilloista on vain yksi mutta varmasti kallein tämän suuntainen päätös toistaiseksi, ministeri Ilkka Suominen toteaa Nykypäivän kolumnissaan.

Uusi silta yhdistäisi Kruunuvuorenrannan Helsingin keskustaan. Silta on tarkoitettu vain raitiovaunuille, jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Ilkka Suominen ihmettelee, onko oletettavissa, että Helsingin uuteen Lindigön lähiöön sillan toiseen päähän muuttavat nuoret pyöräilijät ja matalapalkkaisissa palveluammateissa toimivat raitiotietä käyttävät työikäiset tai eläkeläiset.

– Tuskinpa. Sinne muuttavat hyvin toimeentulevat, joiden liikkuminen perustuu autoon tai autoihin.

– Siltojen hinta-arvio on 259 miljoonaa, mutta jo päätöksen teon päivänä näyttivät monet myöntävän, että todellinen kustannus voi olla lähempänä 500 miljoonaa, kun kaikki rahoitustarve huomioidaan, Suominen toteaa.

Hänen mukaansa jokainen helsinkiläinen maksaa sillasta 1 000 euroa.

– Kukaan ei väitä, että kantakaupunki tarvitsee tämän yhteyden. Se palvelee Laajasaloa ja ennen kaikkea uutta Kruunuvuoren lähiötä, Suominen kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että Suomessa on jo 500 000 taloutta joissa on kaksi autoa.

– Toivon varmasti turhaan mutta toivon sittenkin, että vaikka aluksi sillat näkisivät vain nuo marraskuun rajussa sivutuulessa ja sateen virratessa ahertavat pyöräilijät, niin päättäjät malttaisivat laittaa rakenteisiin sen verran enemmän sementtiä ja betonirautaa, että tulevaisuudessa myös henkilöautot voisivat siltoja käyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)