Verkkouutiset

IL: Presidenttiparin suosio huippulukemissa

Presidentti Sauli Niinistön suosio on pysynyt yhtä korkealla kuin Iltalehden edellisessä tutkimuksessa viime vuonna. Jenni Haukion suosio on nousussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sauli Niinistön kannatus on samalla pohjoiskorealaisella tasolla kuin viime vuonna. Tämän kyselyn mukaan Niinistö pyyhkisi haastajilla pöytää toisella kierroksella, jos sinne päädytään, sanoo tutkimuspäällikkö Tuomo Turja Taloustutkimus Oy:stä Iltalehdelle.

Tutkimuksen vastaajista 72 prosenttia toivoo, että Sauli Niinistö asettuisi presidenttiehdokkaaksi. Näin ajattelevien osuus on käytännössä sama kuin vuosi siten.

Presidentin puolison, rouva Jenni Haukion suosio on kasvusuunnassa.

Tutkimuksessa neljä vastaajaa viidestä sanoo Haukion vastanneen odotuksiin tasavallan presidentin puolisona erittäin hyvin tai melko hyvin. Näin ajattelevien osuus tutkimuksessa oli 82 prosenttia, kun osuus viime vuonna oli 76 prosenttia.

Haukiosta pitävät eniten kokoomuslaiset, keskustalaiset ja perussuomalaiset.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus haastattelu- ja internetpaneelitutkimuksena. Otos oli tuhat suomalaista. Virhemarginaali on noin 3,1-3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)