Verkkouutiset

”Nuoret kokevat liian fyysisenä” – AL: Ikkunanpesuyritys ei saa työhakemuksia

19-vuotias yrittäjä haluaisi palkata 5-10 nuorta työnhakijaa, mutta on saanut vain muutamia hakemuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aamulehti kertoo Casimir Luhtasen, 19, ikkunanpesuyritykseensä etsimistä työntekijöistä. Luhtanen perusti yrityksensä tarkoituksenaan työllistää nuoria. Hän palkkaisi kesäksi 5-10 nuorta työnhakijaa.

Viikon haun aikana on hakemuksia kuitenkin tullut vain kymmenen. Avoimista työpaikoista on kerrottu sekä te-toimistossa, Duunitori-sivuilla että Luhtasen vanhassa koulussa.

– Paljon on puhuttu siitä, ettei nuoria kiinnosta enää fyysinen työ. Ehkä he kokevat myös ikkunanpesun liian fyysisenä, Casimir Luhtanen sanoo AL:ssä.

Nuoren yrittäjän mielestä nuoret haluavat kesätyön olevan helppoa ja mukavaa, ja liika nirsoilu ensimmäisen työpaikan suhteen on vaarallista.

– Sillä ei ole mitään väliä peseekö nuori perunoita pellolla, siivoaako vai onko konttoritöissä. Tärkeintä on saada kokemusta työstä.

Luhtanen perusti yrityksensä 15-vuotiaana, kun ”oli aika heikko ajatus, että pieni 15-vuotias poika olisi saanut kesätöitä”. Viime kesänä hän työllisti itsensä lisäksi kolme nuorta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)