Verkkouutiset

Kilpailukykysopimus laajenemassa: luvassa lisää veronkevennyksiä?

ICT-alan työehtosopimuksen myötä kilpailukykysopimuksen kattavuus on nousemassa yli hallituksen asettaman rajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikäli neuvoteltu ICT-alan työehtosopimus hyväksytään liittojen hallinnoissa, on kilpailukykysopimuksen kattavuus nousemassa peräti 91 prosenttiin, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto tiedotteessaan. Myös apteekkiala ja rahoitusala saivat valmiiksi kilpailukykysopimuksen mukaiset työehtosopimuksensa elokuussa.

Tämä tarkoittaisi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen lupauksen mukaisesti sata miljoonaa lisää veronkevennyksiä tuloverotukseen. Hallitus päättää asiasta budjettiriihessä.

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan myös rakennusalalla tällä viikolla saavutettu ratkaisu osaltaan vahvistaa Suomen talouden perusteita ja luo vakautta sekä ennustettavuutta.

Kilpailukykysopimuksen EK näkee yhtenä elementtinä maan talouden parantamisessa.

”Se ei kuitenkaan yksin riitä. Tarvitaan useita muita toimia yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseksi, työllisyyden lisäämiseksi ja kannustavuuden parantamiseksi”, tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)