Yliopiston yt-neuvottelut murtavat henkilöstön mielestä tutkimuksen tukijalan

Helsingin yliopiston hallintouudistus henkilöstöleikkauksineen vaarantaa sekä laadukkaan koulutuksen että satojen ihmisten työpaikan, sanoo Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry.

  • LKS 20150326 // LKS 20140526 // LKS 20140507 Helsingin yliopiston päärakennus 4. kesäkuuta 2013. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Helsingin yliopiston päärakennus.

    ()

Helsingin yliopistossa toteutetaan hallintouudistus, jossa yliopiston kaikki hallinnolliset palvelut kootaan yhteen. Samalla henkilöstöä karsitaan yli 600 työntekijällä.

– Laadukkaan opetuksen ja tutkimuksen kannalta tukipalveluiden turvaaminen on elintärkeää. Vaarana on, että henkilöstöleikkausten myötä hallinnolliset tehtävät siirtyvät opettajien ja tutkijoiden toimenkuviin, sanoo Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen tiedotteessaan.

Tällä hetkellä yliopiston hallinto- ja palvelutehtävissä työskentelee 1450 työntekijää. Uuteen Yliopistopalvelut -hallintokokonaisuuteen kootaan kaikki yliopiston hallinnon tehtävät henkilöstö- ja talouspalveluista opetuksen ja tutkimuksen tukipalveluihin sekä viestintään.

– Koulutuksen kehittäminen hallitusohjelmassa tavoitellulla tavalla edellyttää toimivia ja riittäviä tukipalveluita. Esimerkiksi digitaalisten oppimisympäristöjen ja verkko-opintotarjonnan kehittäminen vaatii tietojärjestelmiin, viestintään ja opiskelijapalveluihin liittyvää hallinnollista tukea, koulutus- ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntija Piritta Jokelainen toteaa.

Simo Pöyhönen muistuttaa, että tukipalveluiden asiakkaina ovat myös Helsingin yliopiston 35 000 opiskelijaa. Opintojen ohjauksen ja tuen palveluissa keskeistä on saavutettavuus ja riittävät resurssit.

Uuden organisaation työtehtävät täytetään sisäisellä haulla, johon saavat osallistua vain vakituisissa työtehtävissä tällä hetkellä työskentelevät 1300 työntekijää.

– Sadat ihmiset joutuvat käytännössä hakemaan uudelleen omiin työtehtäviinsä. On vaikea uskoa, että työnantajan kaavaileman hallintouudistuksen tavoitteet voitaisiin saavuttaa näin rajulla henkilöstön vähentämisellä. Työnantajan pitää tarjota tässä vaikeassa muutostilanteessa kaiken tukensa sekä työpaikkansa menettäville että myös työhön jääville, yliopistosektorin edunvalvonnasta vastaava neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen vaatii.

Hallintouudistus on osa Helsingin yliopistossa käynnistämää muutosohjelmaa, jonka tavoitteena on henkilöstön vähentäminen jopa 1 200 henkilöllä vuoteen 2020 mennessä. Muutosohjelman taustalla ovat yliopiston rahoitukseen kohdistuvat leikkaukset.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.