Verkkouutiset

Suomessa on tehty ensimmäinen kasvojen kudosten siirto

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS kertoo, että Töölön sairaalassa Helsingissä on tehty Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen kasvojen kudosten siirto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HUS :n mukaan Töölön sairaalassa Helsingissä on alkuvuonna tehty Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen kasvojen kudosten siirto.

Töölön sairaalassa tehty kasvojen kudosten siirto kesti kaikkiaan 21 tuntia. Toimenpiteeseen osallistui 11 kirurgia ja noin 20 hoitajaa.

Kasvon kudosten siirto on HUS:n mukaan erittäin laaja ja vaativa kirurginen toimenpide, johon päädytään viimeisenä keinoja, kun potilaan kasvot ovat niin pahoin tuhoutuneet, ettei ole enää käytettävissä muita menetelmiä.

Leikkauksessa siirretään aivokuolleen luovuttajan kasvojen kudoksia korvaamaan hoitoa odottavan potilaan kasvoja.

HUS kertoo, että kasvon kudosten siirron saanut potilas on toipunut tähän saakka suunnitellusti, mutta siirrännäisen toimivuutta ja mahdollista hyljintäreaktiota seurataan tarkoin.

Tehty siirto on HUS:n mukaan järjestyksessään 35. koko maailmassa. Ensimmäinen kasvojen kudosten siirto tehtiin vuonna 2005 Ranskassa.

Kasvon kudosten siirtoa on HUS:ssa valmisteltu jo useita vuosia. Kudosten siirtoryhmä aloitti toimintansa vuonna 2011. Hankkeen kehittämiseen on osallistunut yli 30 lääkäriä usealta eri erikoisalalta sekä yli 20 muuta asiantuntijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)