Verkkouutiset

HS: Yle rajoitti Juha Sipilän sijoitusten käsittelyä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on lähettänyt Yleen sen journalistisia ratkaisuja kovasanaisesti arvostelevia sähköposteja jo ennen viime perjantaina alkanutta Terrafame-tapausta, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HS:n tietojen mukaan Juha Sipilä oli Yleen yhteydessä sen jälkeen, kun MOT-ohjelma käsitteli maaliskuussa hänen käyttämäänsä sijoitustuotetta eli vakuutuskuorta.

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen kielsi HS:n tietojen mukaan tämän jälkeen Sipilän vakuutuskuoren käsittelyn muissa kuin puhtaasti uutisellisissa jutuissa. Sipilän vakuutuskuorta koskevaa kolumnia ei koskaan julkaistu ja sitä suunnitelleelle toimittajalle viestitettiin, ettei asiaa kannata käsitellä. Jääskeläisen mukaan tapahtumien kulku ei mennyt näin.

HS:n tietojen mukaan Sipilä myös hermostui Ylen toimittajalle Pirjo Auviselle siitä, että tämä kysyi vakuutuskuoresta pääministerin haastattelutunnilla. Sipilä sanoo, että hän kävi toimittajan kanssa keskustelun.

Sipilä selittää HS:lle käytöstään: ”Yritin haastattelutunnin jälkeen selittää toimittajalle jälleen kerran, mistä tässä asiassa on kysymys. Hän jatkoi siitä samasta asiasta, joka oli ollut MOT-ohjelmassa esillä. Selitin hänelle, mistä oli kyse, ja miksi se harmitti minua.”

HS:n tietojen mukaan Auvinen suunnitteli kirjoittavansa haastattelutunnin jälkeen kolumnin, jossa perusteltiin, miksi on tärkeää, että pääministerin omaisuudesta keskustellaan.

Kolumnia ei koskaan julkaistu ja toimittajalle viestitettiin, ettei asiaa kannata käsitellä. Atte Jääskeläinen sanoo HS:lle, ettei hän kommentoi asiaa. Kun HS kysyi Jääskeläiseltä torstaipäivällä, nuhdeltiinko Auvista haastattelutunnin jälkeen, Jääskeläinen vastasi ”ei”. Auvinen kuitenkin kertoo kolumnissaan, että häntä nuhdeltiin.

Parlamentaarinen työryhmä pohti noihin aikoihin Ylen rahoitusta, ja HS:lle kerrotaan, että Ylen johto oli asiasta erittäin hermostunut. Paine Sipilän hallituksen suunnalta oli asiaa seuranneiden mukaan kovaa. Jääskeläinen kiistää, että Yle olisi taipunut poliittisen paineen alla tai että rahoitusratkaisu olisi liittynyt Sipilän vakuutuskuoren käsittelyyn.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)