Verkkouutiset

HS: Suomalainen hallitusammattilainen karkotettiin Venäjältä – syytökset ”täyttä huuhaata”

Venäjän liike-elämän tunnetuin suomalainen hallitusammattilainen Seppo Remes on karkotettu Venäjältä, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääomasijoittaja ja hallitusammattilainen Seppo Remes ei tiedä karkotuksensa syytä. Hän kertoo lähteneensä lomalle Suomeen 11. maaliskuuta, ja rajalla turvallisuuspalvelu FSB:n mies antoi Remeksen käteen paperin, joka oli virallinen varoitus.

Paperissa ei syytetty mistään, mutta varoituspaperissa todettiin, että Remes on kerännyt tietoja Venäjän sähköyhtiöiden nykyisistä ja mahdollisesti tulevista johtajista. Paperin mukaan ne ovat tietoja, joita ei saa luovuttaa vieraalle valtiolle.

– Täyttä huuhaata, Remes sanoi Helsingin Sanomille.

Remes lensi sunnuntaina 22. maaliskuuta takaisin Moskovaan. Rajaviranomaiset estivät maahantulon. Hänelle annettiin paperi, jonka mukaan hän on ”persona non grata” eli ei-toivottu henkilö Venäjällä. Remeksen mukaan syynä on astuminen jonkun vallankäyttäjän varpaille.

– Kyllä kai tämä jotain nykyisestä ilmapiiristä kertoo, Remes totesi.

Remes on asunut Moskovassa vakituisesti vuodesta 1993. Remes kuuluu 20 venäläisen yhtiön hallitukseen, joista merkittävin on Venäjän valtioenemmistöinen sähköverkkoyhtiö Rosseti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)