Verkkouutiset

HS: Näin lääkärijono kutistettiin terveysasemalla kahdesta kuukaudesta viikkoon

Matinkylän terveysasema Espoossa on onnistunut lyhentämään jonon lääkärille viikkoon, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vielä viime talvena Matinkylän terveysasemalla oli yli kahden kuukauden jono lääkärin vastaanotolle. Heinäkuussa jonotusaika oli enää viikon verran.

Muutos on tehty ilman työntekijämäärän tai rahan lisäämistä. Terveysaseman työkäytäntöjä on muutettu vuodenvaihteessa aloittaneen ylilääkäri Olli Huuskosen johdolla.

Matinkylässä ei enää istuteta potilaita jonottamassa päivystyksessä edes sairaanhoitajan puheille, vaan käytössä on ajanvaraus.

Hoitajien ja lääkärien työnjakoa on uusittu, lääkärien työpäivien rakennetta selkiytetty ja vähennetty kokouksissa istumista.

– Sanoin, että kokeillaan edes pari kuukautta. Valoin uskoa palavereissa ja kahvihuoneessa. Tuloksia alkoi näkyä nopeasti. Huomasimme, että jono lyhenee, Huuskonen kertoi Helsingin Sanomille.

Pitkät jonot ja resurssipula ovat tuttua terveyskeskuksissa eri puolilla maata. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkärin Jukka Kärkkäisen mukaan julkisella puolella on yhä tehostamisen varaa.

– Asiat voi tehdä tehokkaammin ja toimintatapoja tarkastella kriittisesti, hän sanoo.

Kärkkäisen mukaan ongelmana on, että tietoa hyvistä käytännöistä ei jaeta keskitetysti valtakunnallisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)