Verkkouutiset

HS: Näitä keskusta ajaisi, jos saisi päättää asioista yksin

Keskustassa liputetaan paikallisen sopimisen puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat haastatteli keskustan kesäkokoukseen osallistuneita ministereitä ja kansanedustajia ja kysyi heiltä ratkaisuehdotuksia Suomen ankean taloustilanteen korjaamiseksi.

Keskustalaiset peräänkuuluttivat ennen kaikkea paikallisen sopimisen lisäämistä, fiskaalista devalvaatiota eli työn hinnan laskua työnantajamaksuja alentamalla ja sekä työaika- että työsopimuslakien uudistamista.

”Paikallinen sopiminen on ollut se muutos, joka on nostanut Saksan talouden”, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo Helsingin Sanomille.

Työaikalaissa keskustalaiset puuttuisivat arkipyhälyhennyksiin sekä lomasairastelun karenssiaikoihin. Hallitusohjelmassa linjataan, että vuosilomalla sairastuvan sairauspäivärahan karenssiaika palautuu nykyisestä nollasta kuuteen päivään.

Työsopimuslain osalta kyse voisi olla esimerkiksi koeajan pidentämisestä. Nykyisin se on neljä kuukautta. Pidemmät koeajat voisivat madaltaa työnantajien kynnystä palkata uusia työntekijöitä.

”Nyt etsitään toinen reitti kilpailukyvyn kohentamiseen, muuten näivettyminen jatkuu Suomessa. Sisäinen devalvaatio on onnistuneesti toteutettu esimerkiksi Irlannissa. Paikallisen sopimisen edistämisestä taas neuvotellaan työmarkkinajärjestöjen kanssa. Yksityiskohdat kuuluvat selvitettävien asioiden joukkoon”, elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)