Verkkouutiset

HS: Puolustusvoimat haluaa suojata aseellisesti kriittisiä materiaalikuljetuksia

Puolustushallinto on kokenut ongelmalliseksi, että esimerkiksi ammus- tai kiväärikuljetusten suojaukseen täytyy pyytää nyt apua poliisilta tai vartiointifirmalta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuljetusten suojaus aseellisella sotilasjoukolla ei ole rauhan aikana mahdollista.

– Aika järjetöntä on, että kun puolustusvoimat kuljettaa sotatarvikkeita, he eivät voi sitä itse aseellisesti vartioida. Jos nähdään, että kriisi on tulossa ja tavaraa pitää alkaa ajaa varikolta varikolle, sen suojaus aseellisella joukolla pitäisi olla mahdollista heti, kun se katsotaan tarpeelliseksi. Nyt vain varuskunta-alueiden sisällä voidaan toimia aseiden kanssa, ei sen ulkopuolella, sanoo virkamieslähde puolustusministeriöstä

Puolustushallinnosta muistutetaan, että hydbridisodankäynnin aikana räjähteitä tai rynnäkkökivääreitä voi joutua kuljettamaan hyvinkin lyhyellä hälytysajalla. Ammus- ja räjähdekuljetukset houkuttavat myös rikollisjengejä.

Puolustusvoimat haluaa myös mahdollisuuden suojata kansainvälisiä vieraitaan vastedes aseellisesti omien alueidensa, eli varuskuntien ulkopuolella.

Hallituksen esitys puolustusvoimien turvaamistehtävistä on paraikaa valmistelussa. Sisäministeriö haluaisi säilyttää mahdollisuuden aseelliseen turvaamistoimeen poliisilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)