Verkkouutiset

HS:n kyselyn mukaan kansa kavahtaa varastamista, mutta…

Helsingin Sanomien lainkuuliaisuuskyselyn mukaan karkin varastaminen on pahempi rike kuin pimeä remontti tai vakuutuspetos.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lainkuuliaisuuskyselyn vastaajat pitivät mainituista paristakymmenestä rikoksesta ja rikkeestä kaikkein paheksuttavimpana sitä, että kaupasta vietäisiin maksamatta useiden kymmenien eurojen arvoinen tavara.

Kutakuinkin yhtä tuomittavaa oli puolison lyöminen avokämmenellä. Sitä piti erittäin tai jonkin verran paheksuttavana 97 prosenttia vastaajista.

Seuraavaksi eniten paheksuttiin herjaavien huhujen kirjoittamista nettiin, rattijuopumusta lyhyellä ajomatkalla ja karkin laittamista pussiin punnituksen jälkeen. Näitä paheksui ainakin jonkin verran yli 90 prosenttia vastaajista.

Omaisuusrikoksissa tiukka linja lievenee, kun rikoksen kohteena on vakuutusyhtiö tai valtio. Alle puolet, 47 prosenttia vastaajista piti pimeän remontin teettämistä edes jossain määrin paheksuttavana. Vastaajista 64 prosenttia puolestaan tuomitsi väärän tiedon antamisen vakuutuskorvaushakemuksessa.

HS tiedusteli verkkokyselyssä lukijoilta, kuinka paheksuttavina tai hyväksyttävinä he pitivät pariakymmentä erilaista rikettä ja rikosta. Kyselyyn tuli 22.–28. heinäkuuta noin 13 000 vastausta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)