Verkkouutiset

HS-Gallup: Vasemmistoliiton ja vihreiden alamäki jatkuu

Sosialidemokraatit nousivat kannatukseltaan suurimmaksi puolueeksi ohi keskustan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomien teettämässä eduskuntavaalikannatusta mittaavassa mielipidemittauksessa Sdp nosti 1,1 prosenttiyksikköä kannatustaan 21,3 prosenttiin.

Sdp nousi ohi edellisessä mittauksessa kärkipaikkaa pitäneen keskustan, jonka kannatus pysyi ennallaan 20,9 prosentissa.

Kolmantena oli kokoomus 17,7 prosentin kannatuksella.

Sdp näyttää vieneen kannatusta lähinnä niin ikään oppositiossa olevilta vihreiltä ja vasemmistoliitolta. Niiden molempien kannatus laski vajaan prosenttiyksikön verran.

Vihreiden kannatus on 11,8 prosenttia. Alamäkeä on tullut jo neljässä peräkkäisessä mittauksessa kesän 13,6 prosentin huippulukemista.

Vasemmistoliiton 7,9 prosentin kannatus on alempi kuin ennen Li Andersonin kesällä tapahtunutta valintaa puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisten kannatus nousi lievästi 9,7 prosenttiin. Rkp:tä kannatti mittauksessa 4,7 prosenttia ja kristillisdemokraatteja 3,5 prosenttia.

Epävarmojen äänestäjien osuus nousi edellisestä mittauksesta kolme prosenttiyksikköä ja on nyt 41 prosenttia.

Haastattelututkimuksen toteutti TNS Gallup, joka haastatteli sitä varten syys- ja lokakuussa 2 278 ihmistä. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttia suurimpien puolueiden osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)