Verkkouutiset

HSTV: EK haluaa kaikki SAK:n liitot mukaan yhteiskuntasopimukseen

Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtajan mukaan EK edellyttää kaikkien SAK:n liittojen tuloa mukaan yhteiskuntasopimukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK:n hallitus päätti maanantaina hyväksyä yhteiskuntasopimuksen äänin 14–5. Osa SAK:n liitoista aikoo jäädä yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle.

– SAK:n mukaan 80 prosenttia työntekijöistä on mukana. Onko se riittävästi, toimittaja David Mac Dougall kysyy HSTV:n englanninkielisessä Newsmakers-ohjelmassa.

– Ei, me haluamme 100 prosenttia mukaan, EK:n lakiasiainhoitaja Markus Äimälä vastaa.

– Onko se todennäköistä, epärealistista, MacDougal kysyy.

– Siihen tähtäämme, Äimälä vastaa.

Äimälän mukaan suurin ongelma on nyt se, että SAK:n suurin jäsenliitto Palvelualojen ammattiliitto (PAM) ei ole mukana.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies ei suostunut maanantaina sanomaan, täytyykö kaikkien SAK:n jäsenliittojen olla mukana yhteiskuntasopimuksessa, jotta sen kattavuus olisi riittävä. Häkämies edellytti, että SAK:n täytyy tehdä töitä sen eteen, että sopimuksen kattavuus kehittyisi.

Yleisesti on arveltu, ettei Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitoa (AKT) saada mukaan sopimukseen ja että EK tavoitteleekin nyt mukaan lähinnä PAMia.

SAK:n liitoista PAMin lisäksi AKT, Rakennusliitto, Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys (SLSY) ja Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL) eivät aio käynnistää neuvotteluja työehtosopimusten muuttamiseksi yhteiskuntasopimuksen mukaisiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)