Verkkouutiset

HS: Heikkoja betonirakenteita löytyy yhä lisää

Heikkoa betonia on nyt havaittu Pohjanmaalla tuulivoimalassa, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsälän tuulivoimala-alueella Kristiinankaupungissa on jouduttu purkamaan ja rakentamaan uudelleen yksi perustus. EPV Tuulivoima Oy:n omistamassa tuulivoimala-alueella on myös jouduttu tekemään korjausvaluja kahteen heikoksi havaittuun perustukseen.

Metsälän tuulivoimala-alue on jo neljäs iso rakennuskohde, jonka betonin lujuudessa on havaittu puutteita. Kesällä heikkolaatuista betonia havaittiin siltatyömaalla Kemijärvellä sekä marraskuussa Turun yliopistollisen keskussairaalan ja turkulaisen pysäköintitalon betonirakenteissa.

Ympäristöministeriössä oli aiheesta kriisikokous perjantaina. Ensi keskiviikkona ministeriö esittelee yhdessä pääkaupunkiseudun rakennusvalvontavirastojen kanssa toimenpideohjelmansa. Tarkoitus on patistaa Rakennusteollisuus ry:n talonrakennusurakoitsijoita tarkistamaan omien työmaidensa betonitöiden laatu.

Koko maassa rakennusliikkeet ovat käyneet tarkastamassa betonirakenteitaan. Myös Vaasan Torkkolan tuulipuistossa puristuslujuudet olivat alle suunnitellun, mutta rakenteen varmuus laskelmien mukaan riittää.

Liikennevirasto ilmoitti perjantaina, että se tarkastuttaa 18 uudehkon sillan betonin lujuuden eri puolilla Suomea. Virastosta on myös lähtenyt marraskuussa myllykirje rakennuttajille ja projektipäälliköille betonin lujuustarkastelusta.

Myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää lujuusongelmia alan toimijoiden, rakennuttajien ja rakennusvalvonnan kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)