Verkkouutiset

Suomalainen nainen ei aina kelpaa opettamaan uskontoa – HS kysyi kulttuurieroista kouluissa

Tällä hetkellä varsinkin islaminuskoisten keskuudessa puhututtaa uintia enemmän koulujen uskonnonopetus, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Vuosaaressa ja Rastilassa toimivan Vuoniityn peruskoulun rehtorin Jukka Isohannin mukaan viime aikoina Vuosaaren alueella on törmätty siihen tilanteeseen, että jos suomalainen nainen opettaa uskontoa, islaminuskoiset saattavat pyytää lapsiaan pois uskonnon tunneilta.

– Heidän mielestään miehen pitäisi opettaa. Lisäksi koulun opetus on tunnustuksetonta. Monet muslimilapset käyvätkin viikonloppuisin koraanikoulussa, joka on tunnustuksellista, Isohanni kertoo Helsingin Sanomille.

HS kysyi kolmen pääkaupunkiseudulla sijaitsevan koulun rehtorilta, miten kulttuurierot näkyvät kouluissa.

Uimatunneille osallistumisesta keskustellaan lehden mukaan kouluissa silloin tällöin maahanmuuttajalasten vanhempien kanssa. Isohanni kertoo, että on viime vuosina törmännyt vain yksittäisiin tilanteisiin, joissa tyttö ei ole osallistunut uintiin.

Myös musiikin opetus ja itsenäisyyspäivän tanssit on lehden mukaan monelle muslimiperheelle kova paikka. Joskus päädytään siihen, että tytöt voivat osallistua juhlaan tyttöparin kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)