Verkkouutiset

Homeongelmat rakentamisessa ovat estettävissä

Uusi yhdistys kertoo ryhtyvänsä toimiin turvallisemman, terveellisemmän ja energiatehokkaamman ympäristön puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Homeeton rakentaminen, homehtumattomat rakenteet ja homeongelmien ehkäiseminen tulevaisuudessa ovat lokakuussa perustetun Rakenneturvallisuus ry:n tavoitteita.

– Homeen aiheuttamia terveydellisiä ja taloudellisia haittoja ei ole viime vuosina onnistuttu vähentämään ja valitettavasti myös uusia kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia syntyy. Me lähdemme nyt aktiivisesti edistämään homevapaata rakentamista ja tavoittelemaan terveempää ympäristöä, sanoo Rakenneturvallisuus ry:n puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki.

Rakenneturvallisuus ry:n viesti on, että avain homeettomaan rakentamiseen on oikeanlaisten eristeiden käyttö ja objektiivisen tiedon lisääminen rakentajille.

– Rakentamisen laatu ja ongelmien välttäminen on kaikkien alan toimijoiden yhteinen tavoite. Homehtumattomat muovieristeet ovat viime vuosina yleistyneet nopeasti Suomessakin juuri sitä syystä, että oikeanlaisilla lämmöneristevalinnoilla voidaan tutkitusti välttää ja estää homeongelmat, Pohjoismäki sanoo,

Muita Rakenneturvallisuus ry:n toiminnan teemoja ovat rakentamisen energiatehokkuuden lisääminen ja paloturvallisuus. Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi ja EU:n ilmastotavoitteet pakottavat rakentamisen jatkossa entistä energiatehokkaampaan suuntaan. Yhdistys haluaa olla mukana toteuttamassa turvallisia, terveellisiä ja energiatehokkaita rakennuksia Suomeen jo ennen tavoitevuotta 2020.

– Haluamme oikaista näkemyksiä siitä, että energiatehokkuuden vaatimusten kiristyminen jotenkin vaikeuttaisi rakentamista. Oikeilla valinnoilla voidaan helposti pystyttää nollaenergiarakentamisen edellyttämiä rakennuksia tinkimättä kosteusteknisestä turvallisuudesta tai paloturvallisuudesta, Pohjoismäki sanoo.

Yhdistyksen suunnitelmissa on paitsi tutkimus, myös tiedotus- ja koulutustoiminta sekä aloitteet päättäjille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)