Verkkouutiset

Helsingin pormestarin ja koulutuksesta vastaavan apulaispormestarin tehtävät kokoomukselle

Neuvottelutuloksen myötä varmistui, että Helsingin pormestarin paikka tulee kokoomukselle, joka oli kaupungissa kuntavaalien suurin puolue.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvottelut Helsingin kaupungin korkeimmista luottamustehtävistä on saatu päätökseen, kertoo kokoomuksen pormestariehdokas Jan Vapaavuori Facebook-päivityksessään. Neuvottelut käytiin Vapaavuoren mukaan hyvässä hengessä.

Neuvottelutuloksen myötä varmistui, että Helsingin pormestarin paikka tulee kokoomukselle, joka oli kaupungissa kuntavaalien suurin puolue.

Pormestarin tehtävän lisäksi kokoomukselle tulee koulutuksesta ja kasvatuksesta vastaavan apulaispormestarin paikka. Tehtävä on merkittävä, sillä koulutus ja kasvatus tulevat olemaan kuntien keskeisin vastuualue sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien vastuulle.

Muut apulaispormestarien paikat menevät SDP:lle ja vihreille. Vihreät saavat sosiaali- ja terveyspalveluista sekä kaupunkiympäristöstä vastaavan apulaispormestarien salkut. SDP:lle tulee ennakoidusti kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluista vastaavan pormestarin salkku.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävä menee vihreille ja ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävä kokoomukselle. SDP ja vasemmistoliitto jakavat toisen varapuheenjohtajan tehtävän siten, että SDP hoitaa tehtävää kaksi ensimmäistä vuotta ja vasemmistoliitto kaksi jälkimmäistä.

Kaupunginhallituksen muodostaa viisi kokoomuksen, neljä vihreiden, kaksi SDP:n, kaksi vasemmistoliiton, yksi perussuomalaisten ja yksi RKP:n edustajaa. Pormestari toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan saa vihreät. SDP ja vasemmistoliitto jakavat toisen varapuheenjohtajan tehtävän siten, että vasemmistoliitto hoitaa tehtävää kaksi ensimmäistä vuotta ja SDP kaksi jälkimmäistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)