Hjallis Harkimo: Kun kaikesta tehdään kompromisseja, mikään ei etene

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan Suomessa ollaan tilanteessa, jossa kaikki junnaa paikallaan.

  • LKS 20160315 Kokoomuksen kansanedustaja Harry Hjallis Harkimo saapuu eduskunnan täysistuntoon Helsingissä 15. maaliskuuta 2016. Kansanedustaja Harry Harkimo sanoo STT:lle, että häntä on pyydetty mukaan kokoomuksen puheenjohtajakilpaan. Hän sanoo, että hän ei ole vielä miettinyt mahdollista ehdokkuutta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Hjallis Harkimo.

    ()

Kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo pohtii Savon Sanomien blogissaan Rkp:n Carl Haglundin ilmoitusta jättää puolueensa puheenjohtajan tehtävät.

Harkimon mukaan Haglundin päätös tuli monelle yllätyksenä. Haglund kertoi asiasta perjantaina Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi muun muassa menettäneensä uskonsa järkevän politiikan tekemiseen.

”Haglund mainitsee itse ensimmäisenä syynä sen, että puolueen puheenjohtajuus vie kaiken ajan. Toisekseen hän lisää, että poliitikkoja ei arvosteta riittävästi ja että ei nykyinen eikä edellinen hallitus ole saanut mitään aikaan”, Harkimo kirjoittaa.

Hänen mukaansa Haglundin mainitsemat politiikan ongelmat ovat totta.

”Olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa rakenteellisia muutoksia pitäisi tehdä, mutta kaikki asiat tuntuvat junnaavan paikoillaan”, Harkimo sanoo.

”Kun kaikista asioista tehdään kompromisseja, mikään asia ei etene ja kukaan ei ole tyytyväinen. Niin asioita kuin asioiden päättäjiä kritisoidaan, ja politiikkojen arvostus laskee”, hän jatkaa.

Harkimo kysyy kuitenkin voisiko asian ajatella toisinkin päin.

”Ei poliitikkojen arvostus ole mikään kiveen hakattu asia. Osin tuo arvostus riippuu toki maailman taloustuulien suunnasta, mutta kyllä poliitikot voivat vaikuttaa arvostukseensa myös itse”, hän toteaa.

”Voisiko olla, että jos poliitikot saisivat aikaan enemmän järkeviä päätöksiä, arvostus nousisi? Silloin kannattaisi nimenomaan uhrata aikaa politiikkaan”, Harkimo pohtii.

Hänen mukaansa niin politiikassa kuin yrityselämässäkin arvostetaan niitä, jotka saavat vaikeina aikoina jotain näkyvää aikaan. Hän mainitsee esimerkkeinä Sauli Niinistön, Paavo Lipposen ja Iiro Viinasen.

”Kyllä se nyt vain on niin, että nyt tarvittaisiin juuri niitä vaikeita päätöksiä, jotka nostaisivat maamme suosta, lisäisivät poliitikkojen arvostusta ja ihmiselle tulisi sellainen olo, että kenenkään aika politiikassa ei ole hukkaan heitettyä”, Harkimo toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.