Verkkouutiset

Hillary Clintonin H-tunnus kuin Suomen menneistä presidentinvaaleista – mutta erojakin löytyy

USA:n presidentinvaaleissa näkyvä H-nuoli voi vaikuttaa tutulta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Demokraattien Hillary Clintonin presidenttikampanjan logona USA:ssa on H-kirjain, jossa näkyy oikealle tai eteenpäin osoittava nuoli.

Kirjain ja nuoli vaikuttavat oudon tutuilta. Eikös samaa nähty takavuosikymmeninä Suomen vaaleissa?

Menneitä kaivamalla selviää, että kyllä ja ei.

– Minulle suomalaisesta historiasta tuli mieleen heti UKK 1978 -vaalislogan ”luottamusta yli rajojen”. Tässä Hillaryn kuviossa kyse taitaa kuitenkin olla enemmänkin eteenpäin menemisestä, eli sikäli vähän erilainen kuvio, porvarillisen työn arkiston tutkija Riku Keski-Rauska sanoo.

– Mutta kyllä tuo H-logo on eräänlainen yhdistelmä Suomen 1970- ja 80-lukujen presidentinvaalikampanjointia, hän tuumaa.

Oheisessa kuvakarusellissa näkyvät Hillaryn logon jälkeen Harri Holkerin vuosien 1982 ja 1988 presidentinvaalilogo sekä Urho Kekkosen tunnus presidentinvaaleissa 1978.

Holkerilla oli kaksi kursivoitua H-kirjainta, Kekkosella nuolet molempiin suuntiin. Kaikkia yhdistää sinivalkoisuus. Hillaryn toisiin nuoliin liittyy tosin myös punaista.

– Eli jotain samaa tässä on, mutta erojakin löytyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)