Verkkouutiset

Tervetuloa häihin – tienvarsikylttien lupien anominen virastoilta loppuu

Kokoomuksen Outi Mäkelä iloitsee norminpurusta tilapäisten tienvarsi-ilmoitusten kohdalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä kommentoi tiedotteessaan maantie- ja ratalain norminpurkua. Jatkossa tilapäisiin tienvarsi-ilmoituksiin ei enää tarvittaisi erillistä lupaa, vaan kyltit olisivat ilmoituksenvaraisia. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta hyväksyi asiasta torstaina mietinnön.

– Nykyinen kylttien lupamenettely on ollut hankala esimerkiksi suunnistusseurojen kannalta. Jatkossa kyltteihin ei enää tarvita erillistä lupaa, vaan byrokratiasta selvitään pelkällä ilmoituksella. Käytännöstä luopuminen tulee helpottamaan esimerkiksi urheilu- ja vapaa-ajantapahtumien järjestämistä, Outi Mäkelä sanoo.

Lakiesityksessä tilapäisen kyltti-ilmoituksen saa asettaa ”kokous-, tiedotus-, huvi-, hää- tai muuta niihin rinnastettavaa tilaisuutta taikka muuta yhteiskunnallista, poliittista tai muuta aatteellista tilaisuutta varten”. Ilmoituksiin voi jatkossa myös laittaa nuolia ja muita opastavia elementtejä.

– Aikaisemmin iltarastien opaskyltteihin tai jopa häätilaisuuksiin on pitänyt pyytää maksullinen lupa. Kylteissä ei ole saanut myöskään olla suuntaa osoittavia nuolia. Terve järki sanoo, että nykyinen laki on mennyt aivan liian pitkälle. On hyvä, että nyt otetaan muutama askel taaksepäin ja kevennetään sääntelyä, Mäkelä toteaa.

Hänen mukaansa nykyisessä laintulkinnassa on ollut jopa koomisia piirteitä. Esimerkiksi tienvarsien siivoamiseen ja muuhun talkootyöhön on edellytetty erillistä lupaa – nyt ministeriöltä saatiin linjaus siihen, ettei lupaa tarvita.

– Ylimääräiset byrokratian kukkaset on nyt putsattu maantie- ja ratalaista. Tämän osalta voi rehdisti sanoa, että järki voitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)