Verkkouutiset

Henriksson: ”Väkivalta ei ole uhrin syy – ei myöskään Ruotsin- tai Tallinnan-laivoilla”

Suomessa haastatelluista yli 15-vuotiaista naisista 47 prosenttia kertoo kokeneensa väkivaltaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Väkivallan käyttö ei ole koskaan hyväksyttävää. Väkivallan tekijä vastaa aina teoistaan. Väkivalta ei ole uhrin syy – ei myöskään Ruotsin- tai Tallinnan-laivoilla, totesi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) Ihmisoikeuskeskuksen ja valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeusyhteyshenkilöiden verkoston järjestämässä seminaarissa perjantaina.

Henriksson viittasi Tallink Siljan henkilöstöjohtaja Vahur Ausmeesin lausuntoihin risteilyaluksilla lisääntyneistä raiskausilmoituksista. Ausmees totesi Ruotsin television ohjelmassa, että naisten pitäisi miettiä, kuinka paljon alkoholia he laivalla juovat, sillä naiset tietävät, mihin se voi johtaa.

Seminaarissa oli esillä EU:n perusoikeusviraston tutkimus naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Tutkimuksesta ilmenee, että Suomessa haastatelluista naisista 47 prosenttia kertoi kokeneensa väkivaltaa ollessaan tekohetkellä yli 15-vuotiaita. Alle 15-vuotiaana seksuaalista väkivaltaa oli kokenut 11 prosenttia vastanneista, ja 5 prosenttia vastanneista oli raiskattu.

Seminaarissa pohdittiin, mitä Suomessa pitäisi tehdä naisiin kohdistuva väkivallan vähentämiseksi. Lisäksi keskusteltiin väkivallan uhriksi joutuvien naisten perus- ja ihmisoikeuksien parantamisesta.

– Naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisarvoa ja koskemattomuutta loukkaava rikos, muistutti EU:n perusoikeusviraston hallintoneuvoston puheenjohtaja, apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen mielestä sallitun ja kielletyn raja olisi tehtävä selväksi jo varhaiskasvatuksesta alkaen.

Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Kristiina Kouros toivoi puolestaan miehistä suunnannäyttäjiä väkivallan vastustamisessa ja estämisessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)