Verkkouutiset

Anna-Maja Henriksson: Perhevapaiden uudistus tehtävä parlamentaarisesti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo hallituksen valmistelevan yritystukien uudistusta parlamentaarisesti mutta perhevapaiden uudistusta hallituksen sisällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anna-Maja Henriksson painottaa, että perhepolitiikalla on pitkäaikaisia vaikutuksia koko yhteiskuntaan, ja kauaskatseisinta olisi uudistaa perhevapaita siten, että kaikki puolueet ovat mukana valmistelussa.

– Nyt vaikuttaa siltä, että hallitus priorisoi yritystukia enemmän kuin laajalti hyväksyttyä ja tulevaisuuteen katsovaa perhevapaiden uudistusta, Henriksson ihmettelee.

Vuoden 2018 talousarvion yhteydessä hallitus sopi aloittavansa perhevapaiden uudistuksen. Samalla se päätti luoda parlamentaarisen työryhmän tarkastelemaan yritystukien kehittämistä.

Henrikssonin mukaan RKP on pitkään painottanut perhevapaiden uudistuksen tarvetta.

– Se (uudistus) parantaisi työllisyyttä ja molempien vanhempien mahdollisuutta osallistua lasten kasvatukseen, sekä antaisi kaikille lapsille mahdollisuuden varhaiskasvatukseen. Lisäksi olemme peräänkuuluttaneet nykyisen yritystukijärjestelmän tarkastelua siten, että resurssit ohjattaisiin innovaation ja kehityksen tukemiseen, pienten ja keskisuurten yritysten viennin kasvattamiseen sekä työllisyyden parantamiseen.

RKP on Henrikssonin mukaan ollut perhevapaan uudistamisessa 6+6+6 -mallin kannalla, jossa yhden kuuden kuukauden jakson käyttäisi, äiti, yhden isä ja yhden vanhemmat käyttäisivät yhdessä. Lisäksi perheet nauttisivat 13 kuukautta joustavaa kotihoidon tukea ja neljän tunnin maksutonta varhaiskasvatusta jokaiselle kolme vuotta täyttäneelle lapselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)