Verkkouutiset

”Eikö mietitty, millaisen kuvan Sampo Terhon valinta Eurooppa-ministeriksi antaa Suomesta?”

RKP:n puheenjohtajan mielestä Sampo Terho ja Jussi Halla-aho eivät eroa toisistaan asenteessaan EU:ta kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kysyy pääministeri Juha Sipilältä (kesk), eikö ollut olemassa muita ajatuksia siitä, kuka olisi parhaiten sopiva ottamaan vastuulleen Eurooppa-ministerin salkun. Perussuomalaisten Sampo Terho alkaa hoitaa kulttuuri- ja liikuntaministerin salkun lisäksi Eurooppa-ministerin tehtäviä.

Pääministeri Sipilä totesi nimityksen jälkeen, että Suomen Eurooppa-politiikka ei tosiasiallisesti kuitenkaan muutu.

– Ensiksi myönnytään siihen, että Eurooppa-ministeriksi nimitetään EU-skeptinen henkilö, joka puhuu Suomen EU-jäsenyyttä koskevan kansanäänestyksen puolesta. Sitten asetetaan selviä rajoituksia ministerinsalkulle. Lähteekö hallitus siitä, että meillä on Eurooppa-ministeri, joka ei työskentelisi Eurooppa-politiikan kanssa, Henriksson kysyy.

Hän puhui vappuaattona Pietarsaaressa Runeberginpuiston lakitustilaisuuden yhteydessä.

– Mitä tulee asenteeseen EU:sta ja tavasta argumentoida siitä, Terho ja Jussi Halla-aho eivät eroa toistaan, mutta he eroavat ulkoministeri Timo Soinista tältä osin. En voi hyväksyä sitä, ettei ylipäätänsä mietitä, millaisen signaalin ja kuvan nämä nimitykset ja linjaukset antavat Suomesta kansainvälisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)