Verkkouutiset

Helsingin uusi yleiskaava sallii sisääntuloväylien muuttamisen bulevardeiksi

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungille uuden yleiskaavan yli kuuden tunnin keskustelun ja useiden äänestysten jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ehdotus Keskuspuiston rajaamiseksi pois uudesta yleiskaavasta kaatui äänin 55–30 ja muut vastaehdotukset vielä selvemmin, kerrotaan kaupunginkansliasta.

Keskustelussa käytettiin lähes 150 puheenvuoroa ja se kesti yhteensä yli kuusi tuntia.

Keskustelua aiheuttivat sisääntuloväylien muuttaminen bulevardeiksi, joiden reunalle voisi rakentaa asuintaloja, sekä Keskuspuiston reuna-alueiden käyttäminen asuinrakentamiseen Hämeenlinnanväylän vierellä. Myös Malmin pienkoneiden lentokentän kohtalo aiheutti keskustelua.

Näitä kolmea kohtaa on myös kritisoitu eniten. Kiistaa on ollut myös Vartiosaaren osayleiskaavasta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asuinrakentamisen mahdollistavan kaavan, kun ehdotus asian palauttamisesta kaatui äänin 44–40.

Yleiskaavan varaukset mahdollistavat kaupunginkanslian mukaan Helsingin kasvun vähintään 860 000 asukkaaseen ja 560 000 työpaikkaan vuoteen 2050 mennessä. Yleiskaavan ratkaisut perustuvat näkemykseen Helsingistä raideliikenteen verkostokaupunkina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)