Verkkouutiset

”Kehärata ja Länsimetro ovat elintärkeitä Helsingin seudun kasvulle”

Viimeaikaiset investoinnit pääkaupunkiseudun liikenteeseen nostavat kustannuksia ja aiheuttavat korotuspaineita lippujen hintoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin seudun liikenne HSL aikoo kysyä toiminta-alueensa kunnilta, missä suhteessa kustannusten nousu vuosina 2016–2018 katetaan kuntien maksuosuuksilla, palvelutason muutoksilla tai lipunhintojen korotuksilla.

Lippujen hintojen korotuspaine johtuu suurelta osin kasvaneista Länsimetron käyttöönoton, Kehäradan sekä metrovarikon laajennuksen ja kulunvalvontalaitteiston aiheuttamista kustannuksista.

– Joukkoliikennejärjestelmän kehittämiseksi tehdyt investoinnit, muun muassa Kehärata ja Länsimetro, ovat elintärkeitä, jotta Helsingin seutu voisi kasvaa hallitusti. Tämä onnistuu sovittamalla maankäyttö, asuminen ja liikenne yhteen, kertoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi yhtiön tiedotteessa.

HSL:n arvioi toimintamenojensa kasvavan ensi vuonna yli 10 prosenttia 669 miljoonaan euroon. Toimintatulojen lasketaan nousevan 8,5 prosenttia 670 miljoonaan euroon.

Myös matkakorttijärjestelmä uusitaan vuosina 2016–2018. Koekäyttö alkaa jo tänä vuonna. Samalla uudistuvat myynti- ja lippujärjestelmät. Lippujen hinnoittelu ei tulevaisuudessa enää perustu kuntarajoihin vaan vyöhykkeisiin.

Lue myös:

Helsingin ja Espoon metro on menossa tukkoon jo ensi vuosikymmenellä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)