Helsinki ei kannata koko Uudenmaan itsehallintoaluetta

Helsingin mielestä luontevampi pohja olisi Uudenmaan maakuntaa suppeampi metropolialueen itsehallintoalue.

  • LKS 20141008 Helsingin kaupungintalo keskiviikkona 8. lokakuuta 2014. Helsingin vuoden 2015 talousarvioehdotus esiteltiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. LEHTIKUVA Sami Halinen

    Helsingin kaupungintalo Kauppatorilla

    ()

Helsingin kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymän lausunnon mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaavailema koko Uudenmaan itsehallintoalue ei ota huomioon Helsingin metropolialueen erityispiirteitä.

Helsingin mielestä luontevampi pohja olisi Uudenmaan maakuntaa suppeampi metropolialueen itsehallintoalue.

Lisäksi Helsingin kaupunginhallitus jätti kahdeksi viikoksi pöydälle ehdotuksen kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamisesta. Esityksen mukaan Helsinki siirtyisi seuraavien kuntavaalien jälkeen pormestarimalliin, jolloin kaupunginvaltuusto valitsisi pormestarin ja apulaispormestarit vaalikaudeksi kerrallaan.

Pormestari toimisi kaupunginhallituksen puheenjohtajana, ja apulaispormestarit toimisivat toimialalautakuntien puheenjohtajina ja kaupunginhallituksen jäseninä. Ehdotukseen kuuluu myös siirtyminen toimialamalliin, missä nykyiset yli 30 virastoa ja liikelaitosta koottaisiin palvelukokonaisuuksittain toimialoiksi.

Esitys tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn seuraavan kerran 22. helmikuuta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.