Verkkouutiset

31,4 on kesän uusi lämpöennätys, tukala helle jatkuu

Läkähdyttävä helle jatkuu ensi viikon alkuun asti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koko maahan lukuun ottamatta Pohjois-Lappia povataan Ilmatieteen laitoksen mukaan yhä tukalaa helleaaltoa. Sen arvioidaan jatkuvan maanantaipäivään asti. Tukala helle voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Riskiryhmiin kuuluvat vanhukset, lapset, sydän- ja hengitystiesairaat, diabeetikot, ulkotyöntekijät, kuljetusala sekä pelastus- ja huoltoala.

Ilmatieteen laitos julkaisi keskiviikkona iltaseitsemältä Twitterissä päivän hellelukemien top 10 -listan. Siinä on lueteltu alustavia lämpötilojen maksimilukemia keskiviikolta.

Kärkipaikka ja samalla kesän uusi lämpöennätys mitattiin alustavien tietojen mukaan Mustasaaren Valassaarilla Vaasan edustalla. Siellä lämpömittariin kilahtivat 31,4 asteen lukemat.

Kakkos- ja kolmossijaa pitivät keskiviikkona Kouvolan Anjala ja Porvoon Harabacka, joissa mitattiin 31,2 lämpöastetta. Kaikilla Ilmatieteen laitoksen julkaiseman listan paikkakunnilla hellelukemat kipusivat yli 30 asteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)