Kansanedustaja Timo Heinonen kiittelee alemman tieverkon peruskorjausta

Heinonen korostaa erityisesti sitä, että korjausvelkaohjelman myötä myös maaseudun teistä ryhdytään pitämään parempaa huolta.

  • LKS 20151222 Jäätä ja lunta kuoppaisella maantiellä Sotkamossa 18. joulukuuta 2015. STR / LEHTIKUVA Kimmo Rauatmaa

    Tieverkon korjausvelkaohjelma ulottuu vuosille 2016–2018.

    ()

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kertoo olevansa tyytyväinen hallituksen päätökseen valtion alemman tieverkon ja rataverkon peruskorjaamisesta. Päätöksen mukaan hallitus ohjaa pienempien teiden ja siltojen korjaamiseen kolmen seuraavan vuoden aikana yhteensä 600 miljoonaa euroa.

– Liikenneministerinä Paula Risikko (kok) laittoi liikkeelle pitkään kasvaneen tieverkon korjausvelan kiinni kuromisen. Nyt on oikea aika kunnostaa pienempiä teitä ja pitää huolta miljardiluokan kansallisomaisuudesta. Yhteensä 187 tiehanketta ja lisäksi rataverkon parannukset työllistävät näinä vuosina merkittävästi, toteaa Heinonen tiedotteessaan.

Heinonen on tyytyväinen siihen, ettei teiden enää anneta mennä huonompaan kuntoon, vaan maaseudunkin teistä ryhdytään pitämään parempaa huolta.

– Keräämme liikenteeltä vuosittain 7 miljardia euroa erilaisia veroja. On oikein, että tällä rahalla nyt parannetaan myös maaseudun teitä aina valtion sorateitä myöten, hän sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi tieverkon ja rataverkon korjausvelkaohjelman vuosille 2016–2018 perjantaina 5. helmikuuta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.