Verkkouutiset

Kansanedustaja vaatii nopeutta normitalkoisiin – ”tästä Vehviläisen tulee pitää kiinni”

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen mukaan ensimmäiset konkreettiset esitykset kuntien tehtävien karsimiseksi tulee nähdä jo syyskuun budjettiriihessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on huolissaan julkisuudessa olleista tiedoista, että kuntien tehtävien vähentämisen aikataulusta oltaisiin luistamassa. Hän odottaa ensimmäisiä konkreettisia esityksiä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiseltä (kesk.) jo syyskuun budjettiriiheen.

Hallitus on Heinosen mukaan luvannut helpottaa kuntien talousahdinkoa vähentämällä kustannuksia miljardilla eurolla karsimalla lakisääteisiä tehtäviä sekä niiden toteuttamista ohjaavia velvoitteita. Samalla on sovittu, että hallitus ei anna kunnille lainkaan uusia tehtäviä tai velvoitteita alkaneella vaalikaudella. Ensimmäiset konkreettiset esitykset on Heinosen mukaan sovittu annettavaksi budjettiriihessä.

– Kärkihankkeita esitellessään ministeri Vehviläinen kuitenkin kertoi, että vasta vain toimenpideohjelmaa kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämisestä käsitellään budjettiriihessä, Heinonen sanoo tiedotteessaan.

Aikataulusta täytyy hänen mukaansa pitää kiinni, että hallitusohjelmassa sovitut lupaukset kunnille voidaan pitää.

– Hallitusohjelmassa kuitenkin lupaamme jo ensimmäiset konkreettiset esitykset heti budjettiriiheen ja tästä Vehviläisen tulee pitää kiinni. Kyse on nyt myös luottamuksesta kuntia kohtaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)