Verkkouutiset

Yrityksen ympäristöluvan saaminen vei yhdeksän vuotta ja vaati 64 mappia kukin seitsemänä kappaleena

Eduskunnassa puhuttiin tiistaina maankäyttö- ja rakennuslaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Timo Heinonen kiinnitti täysistunnossa huomiota siihen, että lupa-ajat ympäristölupahakemuksissa ovat pahimmillaan yli 17 kuukautta. Vaasan hallinto-oikeudessa esimerkiksi käsittelyaika on keskimäärin vuosi ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa reilusti yli vuosi.

Timo Heinonen palautti mieleen Elinkeinoelämän keskusliiton kertoman tapauksen. Siinä yrityksen ympäristölupaprosessi kesti valituksineen yli yhdeksän vuotta.

– Siksikin, ettei järjestelmää oltu esimerkiksi digitalisoitu. Prosessi vaati kaiken kaikkiaan 64 paperinipun kuorman. Kukin mappi piti toimittaa seitsemänä eri kappaleena, Timo Heinonen sanoi.

– Miettikääpä sitä. Tällaisessa tilanteessa meidän luvitukset tällä hetkellä ovat.

Heinosen mukaan rakentamisen ja maankäytön sektorilla on selkeästi otettava uusi ote. Se ei hänen mukaansa tarkoita tinkimistä kaavoitukseen vaikuttamisessa.

– Mutta ettei tilanne olisi se että toinen viranomainen valittaa toisen viranomaisen tekemästä ratkaisusta, vaan mieluummin niin, että neuvotteluja käytäisiin yhteisissä pyöreissä pöydissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)