Verkkouutiset

”Kuka oikein häntää heiluttaa” – kansanedustaja ihmettelee ministeriön toimia

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan ympäristöministeriö toimii tavalla, josta ei hallitusneuvotteluissa sovittu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) ihmettelee blogikirjoituksessaan ympäristöministeriön toimia rakennuslain muutoksessa.

Hänen mukaansa hallitusneuvotteluissa asuminen ja rakentaminen nostettiin keskeisesti esille, mutta siellä tehdyn neuvottelutuloksen päätökset eivät näytä etenevän. Erityisryhmään kuuluivat Heinosen mukaan hallitusneuvotteluissa hänen lisäkseen Tapani Mäkinen (kok.), Matti Vanhanen (kesk.), Antti Kaikkonen (kesk.) ja Martti Mölsä (ps.).

– Mitä ympäristöministeriössä oikein tapahtuu, Timo Heinonen kysyy.

– Hallitusohjelma on jo kompromissi ja siitä linjattu on yhdessä sovittu ja päätetty eikä sitä enää ministeriössä eikä ministerinkään toimesta tule vesittää, jättää toteuttamatta tai etsiä uusia kompromisseja. Hallitusohjelma on jo kompromissi ja sitä ei voi jättää noin vain toteuttamatta.

Hänen mukaansa ympäristöministeriön luonnos rakennuslain muutokseksi ei missään määrin täytä yhdessä sovittua eikä näin ollen sujuvoita kaavoitusta ja rakentamista.

– Toteuttamatta jää muun muassa sovittu täydennysrakentamisen helpottaminen ja yleensäkin toimet asuntotuotannon lisäämiseksi. Myös kaupan suuryksiköiden sääntelystä luopuminen jää hoitamatta kuin myös ely-keskusten valitusoikeuden lopettaminen.

Heinosen mukaan ”nyt siis on hallituksessa käytävä keskustelu kuka oikein häntää heiluttaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)