Verkkouutiset

Eero Heinäluoma: Hallitus tarvitsee kykyä tulla toimeen etujärjestöjen kanssa

Laajapohjainen hallitus ja laaja yhteistyö etujärjestöjen kanssa ovat Eero Heinäluoman mukaan tie kansakunnan kokoamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan entisen puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mielestä laajaa yhteisymmärrystä tarvitaan, jotta Suomi selviää nykyisistä vaikeuksista ja taantuvan talouskehityksen riskeistä.

– Uuden hallituksen tärkein tehtävä on kansakunnan kokoaminen yhteisten tavoitteiden taakse, hän painottaa tiedotteessaan.

Eero Heinäluoman mukaan uuden hallituksen kolme suurinta haastetta ovat vientivetoisen kasvustrategian aikaansaanti ja työllisyyden kääntäminen kasvu-uralle, julkisen talouden säästöjen oikeudenmukainen kohdentaminen sekä hyvinvointiyhteiskunnan uudistaminen työntekoa kannustavaksi ja tasapuolisten palvelujen turvaaminen koko maassa.

Palveluissa erityisen suuret haasteet ovat Heinäluoman mielestä keskeneräisessä terveydenhoitouudistuksessa ja vanhuspalvelujen kohentamisessa.

Keskustan Juha Sipilän käynnistämä keskustelu yhteiskuntasopimuksesta on hänen mielestään hyvä merkki.

– Vaikka sopimuksen tarkka sisältö ei ulkopuoliselle ole kirkastunut, on pyrkimys laajaan yhteistyöhön niin työmarkkinoiden kuin maataloustuottajienkin kanssa kannatettava. Tuleva hallitus tarvitsee niin sisäistä yhteistyöhenkeä kuin myös kykyä tulla toimeen eri etujärjestöjen kanssa.

Laajapohjainen hallitus ja laaja yhteistyö etujärjestöjen kanssa ovat Heinäluoman mukaan tie kansakunnan kokoamiseen.

– Tasa-arvoisen hyvinvointiyhteiskunnan säilymiselle on nyt vain yksi käyttökelpoinen mahdollisuus. Se on, että puheenjohtaja Sipilän johdolla muodostettava hallitus löytää tehokkaat työllisyyttä ja kilpailukykyä vahvistavat lääkkeet, uuden tien kasvuun ja julkisen velkaantumisen pysäyttämiseen. Jos nyt muodostettava hallitus ei tässä onnistu, voi neljän vuoden kuluttua olla jo myöhäistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)