Verkkouutiset

Eero Heinäluoma Sdp:n kannatuksesta: Jotain on pahasti vialla

Sdp:n entisen puheenjohtajan mukaan kansanliikkeistä kipuilevat muun muassa keskusta, Sdp ja kirkko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen Sdp:n puheenjohtaja kansanedustaja Eero Heinäluoma kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa otsikolla Suuret kansanliikkeet pinteessä. Hänen mukaansa ”puolueista kiirastulessa ovat kaksi Suomen suurinta poliittista kansanliikettä: keskusta ja sosialidemokraatit”.

– Keskusta kipuilee kovasti, vaikka puolueen pitäisi olla tukevasti vallassa pääministeripuolueena. Äänestäjistä näyttää iso osa ajattelevan, ettei puolue ole uskollinen aateperinnölleen. Markkinavoimien tarpeilla perustelu ei ole koskaan soitellut keskustan äänestäjäkunnasta syviä tuntoja, Eero Heinäluoma toteaa.

– Keskusta on ollut yleensä kykenevä vaikeuksien hetkellä korjausliikkeisiin. Jättävätkö hallitusohjelma ja kehysbudjetointi tilaa uudelleen orientointiin, taitaa olla se kysymys, jota keskustan päättäjät joutuvat nyt pohtimaan.

Heinäluoma toteaa hallituksen kannatuksen taipuneen ennätyksellisen alhaalle, mutta sosialidemokraattien kannatus tulee sekin alas.

– Kun johtava oppositiopuolue ja Suomen poliittisen elämän toinen suuri kansanliike tippuu alle 16 prosentin kannatuksessa, on jotain pahasti vialla, hän kirjoittaa.

– Sosiaalidemokraattiset puolueet elävät murroksessa myös muualla Euroopassa. Ruotsin, Norjan ja Britannian työväenpuolueen ovat viime vuosina parhaiten onnistuneet vanhan ajan aateperinnön ja uuden ajan vaatimusten yhdistämisessä. Näihin maihin suomalaistenkin sosialidemokraattien kannattaisi katseensa suunnata.

Isojen perinteisten puolueiden lisäksi muutoksen kova tahti koettelee Eero Heinäluoman mukaan jo pitkään kipuillutta kirkkoa ja työmarkkinoiden rakenteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)