Verkkouutiset

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta 28 kunnalle

Valtioneuvosto myönsi torstaina harkinnanvaraiset valtionosuuden korotusta tälle vuodelle 28 kunnalle yhteensä 20 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta voidaan myöntää kunnalle, joka tarvitsee lisätukea poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi. Lisäksi otetaan huomioon paikalliset erityisolosuhteet.

Tukea haki tänä vuonna 85 kuntaa, kun viime vuonna määrä oli 108 ja toissa vuonna 95. Avustusta haettiin tänä vuonna yhteensä 93,8 miljoonaa euroa, viime vuonna 141,9 miljoonaa euroa ja toissa vuonna 118,1 miljoonaa euroa.

Viime vuonna saajia oli 29 ja toissa vuonna 27. Myönnettyjen tukien yhteismäärä on pysynyt 20 miljoonassa eurossa vuotta kohden.

Kunnat perustelivat korotuksen tarvetta muun muassa taloudellisen tilanteen heikkenemisellä, verotulojen vähenemisellä, tilinpäätösten alijäämien kasvulla ja niiden tasapainotusongelmilla, valtionosuusleikkauksilla ja palvelutarpeiden muutoksilla.

Valtionosuuden korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt suunnitelman taloutensa tasapainottamiseksi.

Korotus on tarkoitettu osaksi kunnan omia talouden tervehdyttämistoimia, joihin kunnan on syytä varautua korotuksesta riippumatta. Korotus ei saa aiheuttaa vastaavan suuruista lisäystä kunnan omassa päätäntävallassa oleviin menoihin.

Korotukset maksetaan kunnille tämän vuoden loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)