Verkkouutiset

Hjallis Harkimo pakolaiskeskustelusta: Kuinka kehdataan esittää tuollaista vakavalla naamalla

Kansanedustaja arvostelee EU:n esittämää ratkaisua kieltää kumiveneiden ja perämoottorien vienti Libyaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon mielestä keskustelu siitä, pitäisikö Suomeen ottaa lisää 300 kiintiöpakolaista, tulisi laittaa mittakaavaan.

”Maailmassa kun arvioidaan olevan tällä hetkellä jopa 65 miljoonaa pakolaista. Pelkästään Turkissa heitä on kolme miljoonaa, ja Italiaan voi tulla päivässä sama kymmenen tuhatta turvapaikanhakijaa, joka meille tulee koko tänä vuonna. Ongelma on siis massiivinen ja alkaa eskaloitua, jos ja kun ilmastopakolaisuus ja muut ilmiöt ajavat ihmisiä yhä enemmän liikkeelle eritoten Afrikasta”, Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissa.

Hänen mielestään on selvää, ettei monimutkainen ongelma voi olla kansallinen.

”Valitettavasti Euroopan unioni ei näytä olevan kykenevä toimimaan jämäkkänä, yhtenäisenä toimijana. Suorastaan makaaberiksi homma muuttui äskettäin, kun EU:ssa oli keskusteltu pakolaiskysymyksestä ja ratkaisuna ilmoitettiin, että EU kieltää kumiveneiden ja perämoottorien viennin Libyaan. Kuinka he edes kehtasivat esittää tuollaista vakavalla naamalla.”

Suomella on Harkimon mukaan omat kansainväliset velvoitteensa, jotka tuovat mukanaan myös kansainvälisesti tuttuja ilmiöitä, kuten paperittomat, jotka ovat vaarassa joutua hyväksikäytetyiksi.

”Tässä asiassa meidän olisi hyvä neuvotella esimerkiksi Irakin kanssa palautussopimuksen aikaansaamiseksi. Ymmärtääkseni Irakin puolella on halukkuutta sopimukseen – he tarvitsevat nuoria miehiä jälleenrakennukseen”, Harkimo ehdottaa.

Siirtolaisuus on hänen mielestään monimutkainen ilmiö.

”Samaan aikaan meidän pitäisi omalta osaltamme vaikuttaa lähtömaiden tilanteeseen niin, että pakolaisuuden juurisyyt – taloudellinen toivottomuus, korruptio, epätasa-arvo – paranisivat, ja toisaalta Suomi tarvitsee tulevaisuudessa työperäistä maahanmuuttoa.”

Pakolaistilanne edellyttää Harkimon mukaan jatkuvaa poliittista keskustelua.

”Mutta ei pikkumaista politikointia muutamasta sadasta lisäpakolaisesta tai näytösluonteisia, hölmöjä kumiveneboikotteja, vaan kokonaisuuden ymmärtäviä, isojen linjojen ratkaisuja”, Harkimo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)