Verkkouutiset

Näin VR vastaa: Meidän pitää huolehtia koko maan junayhteyksistä

VR:n mukaan viime kesäkuun uudistus on ollut onnistunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi keskiviikkoaamuna tässä jutussaan kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) näkemyksistä koskien junavuoroja, jotka pysähtyvät aiempaa harvemmin Hämeenlinnan ja Riihimäen asemilla.

VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari toteaa, että Hämeenlinnaa palvelee nyt päivittäin 46 junavuoroa, joista 26 on IC- ja Pendolino-junia.

– Tulevana maaliskuuna VR muuttaa vaiheittain taajamajunavuoroja suoriksi yhteyksiksi Hämeenlinnan ja Helsingin välillä. Tämän jälkeen 87 prosenttia kaikista näistä junavuoroista on vaihdottomia, Mika Heijari sanoo.

Hänen mukaansa VR nopeutti junayhteyksiä viime kesäkuussa useilla reiteillä. Matka-ajat lyhenivät Helsingin ja Seinäjoen, Vaasan, Porin ja Oulun väleillä.

– Uudistus on ollut onnistunut: matkustaminen on kasvanut voimakkaasti viime vuoden alkuun verrattuna Helsingistä Rovaniemelle (+ 53 prosenttia), Tampereelle (+15 prosenttia), Jyväskylään (+12 prosenttia) ja Ouluun (+11 prosenttia).

Helsingin ja Tampereen välillä kulkeva päärata on Suomen ruuhkaisin rataosa.

– Siksi pääradan matkustajajunien rakennetta muutettiin niin, että sillä voi kulkea sekä nopeampia yhteyksiä Tampereen pohjoispuolelle, että väliasemia palvelevia junia.

– VR:n pitää huolehtia koko maan junayhteyksistä, valtakunnallisesti. Tampereen pohjoispuolella on merkittävästi junamatkustajia, jotka toivovat VR:ltä nopeampia yhteyksiä pääkaupunkiseudulle.

Rataverkko asettaa lisäksi VR:n Heijarin mukaan tiukat rajoitukset vuorojen määrälle.

– Etenkin Helsingin alueella radat ovat täynnä. Uusia junavuoroja ei Helsinkiin tällä hetkellä mahdu lähtemään tai saapumaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)