IL: Haluatko puolimiljonääriksi? Sillä verottaja viekin heti 50-60 prosenttia

Haluatko miljonääriksi? -ohjelman päävoiton saajasta ei tulekaan miljonääriä.

  • LKS 20160111 Juontaja Jaajo Linnanmaa Nelosen Haluatko miljonääriksi? -ohjelman kuvauksissa 11. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Jaajo Linnanmaa juontaa Nelosen Haluatko miljonääriksi? -ohjelman uutta tulemista.

    ()

Iltalehden mukaan Haluatko miljonääriksi? -ohjelman jokaisen kilpailijan saama voittosumma on veronalaista ansiotuloa, josta saaja maksaa normaalisti verot.

Ohjelman vastaavan tuottajan Jukka Saharisen mukaan jokainen kilpailija huolehtii itse voittosummista maksettavista veroista. Verohallinnon ylitarkastaja Petri Mannisen mukaan veroprosentti on näissä tapauksissa yleensä vähintään 50 prosenttia.

Varman päälle pelatessa kannattaa maksaa 60 prosenttia. Silloin miljoonasta jää jäljelle 400 000 euroa tai 3 000 eurosta 1 200 euroa.

Ohjelmajaksojen lopussa kilpailijalle annettava voittosummallinen luottokortti on rekvisiittaa. Rahat tulevat voittajan tilille vasta ajan kanssa, kun kilpailija on antanut verokorttinsa tuotantoyhtiölle. Jos verokorttia ei tule, ennakonpidätys on 60 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.