Verkkouutiset

Hallitusneuvottelut lähes valmiit – ministerinimet julki keskiviikkona ja torstaina

Juha Sipilän I hallitus on tarkoitus nimittää perjantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos hallitusneuvotteluiden loppuvaiheet etenevät suunnitelmien mukaisesti, hallitukseen osallistuvien puolueiden päätöksentekoelimet päättävät hallitukseen osallistumisesta keskiviikkona.

Kokoomuksen puolue-elimet hyväksyvät Verkkouutisten tietojen mukaan jo keskiviikkona ministerinimet.

Perussuomalaiset järjestää keskiviikkoiltana tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan mahdollisesti myös ministerivalinnoista.

Keskusta päättää ministerivalinnoista torstaina puoluehallituksen, ministeriryhmän ja europarlamenttiryhmän yhteiskokouksessa.

Hallitusneuvottelut etenivät maanantaina siihen vaiheeseen, että neuvottelijat eivät enää tiistaina kokoonnu neuvotteluiden pitopaikkaan valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan. Tiistain aikana käydään vielä läpi ohjelman sanamuotoja ja käännetään hallitusohjelma eri kielille.

Hallitusohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan keskiviikkona kahdelta iltapäivällä. Samalla on tarkoitus kertoa myös siitä, miten ministeripaikat jaetaan puolueiden kesken.

Pääministerivaali käydään torstaina. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa eduskunnalle tiedon pääministeriehdokkaasta. Ehdokkaan on äänestyksessä saatava enemmän kuin puolet annetuista äänistä. Perjantaina presidentti Niinistön on alustavan aikataulun mukaan tarkoitus nimittää Juha Sipilän I hallitus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)