Verkkouutiset

Jussi Halla-aho Etelä-Saimaalle: Emme ole seuraavassa hallituksessa, jos se romahduttaa kannatuksemme

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi hakevan europarlamentaarikon mielestä hallitusyhteistyö ei ole kannatuksen romahtamisen arvoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten johtoon pyrkivän europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten pitää tehdä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa mutta ei hinnalla millä hyvänsä, kertoo Etelä-Saimaa.

— Jos hallituksessa olemisen hinta on se että kannatus romahtaa, niin silloin me emme ole seuraavassa hallituksessa, Halla-aho sanoo.

Viisi perussuomalaisten puheenjohtajaehdokasta osallistui lauantaina perussuomalaisten nuorisojärjestön kevätkokouksen puheenjohtajapaneeliin Lappeenrannassa. Paikalla olivat Halla-ahon lisäksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, kansanedustajat Leena Meri ja Veera Ruoho sekä Suomen Sisun varapuheenjohtaja Riku Nevanpää.

Kun ehdokkailta kysyttiin ominaisuuksistaan puheenjohtajana, Sampo Terho korosti isänmaallisia arvoja.

— Pitää uskaltaa olla radikaali sekä toimintatavoiltaan että agendaltaan, jotta erotutaan vanhoista puolueista, hän sanoo.

Halla-aho puolestaan korosti kansallismielisyyttä, sekä maahanmuutto- ja EU-kriittisyyttä. Hänen mielestään perussuomalaisten tämän hetken suurin ongelma liittyy puolueen nopeaan kasvuun.

— Hyvin johtaja- ja auktoriteettikeskeinen puolue toimii silloin, kun se on pieni. Liian nopea kasvaminen aiheuttaa kentällä flegmaattisuutta ja passiivisuutta.

Jokainen puheenjohtajaehdokas suhtautuu avoimesti ajatukseen siitä, että perussuomalaiset tekisivät jatkossa yhteistyötä tiukasta maahanmuuttolinjastaan tunnetun Ruotsidemokraattien kanssa.

Perussuomalaiset valitsevat uuden puheenjohtajan kesäkuun 10. päivä puoluekokouksessaan Jyväskylässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)