Verkkouutiset

Jussi Halla-ahon mielestä Timo Soinilla olisi meriittejä kulttuuriministeriksi

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho epäilee ministerisalkkujen vaihtamisen järkevyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi perussuomalaisten ministerivalintaa Facebook-päivityksessään.

– Itse asiassa eduskuntaryhmässä olisi paljonkin meritoituneita (ansioituneita) henkilöitä kulttuuriministeriksi. (Juho) Eerola on tietysti pitkän linjan muusikko. Kike Elomaa on kunnostautunut laulajana. Timo Soini on toiminut Euroopan parlamentin kulttuurivaliokunnan varapuheenjohtajana, Halla-aho luettelee.

Hänen mielestään on hyvä, että on mistä valita.

Eilen Halla-aho kommentoi Facebook-päivityksessään kokoomuksen ja perussuomalaisten ministerisalkkujen vaihtoa seuraavasti:

– Perussuomalaiset kuulemma antoivat pois oikeusministerin salkun ja saivat sen tilalle kulttuuri- ja liikuntaministerin salkun, Halla-aho kirjoitti.

– Kai tämä on hyvä diili, kun useammankin kansanedustajan seinällä niin sanotaan, hän jatkoi.

Eräs keskustelija kirjoitti havaitsevansa, että asia harmittaa Halla-ahoa jollakin tavalla ja kehotti Halla-ahoa tekemään asialle jotakin.

– Pitäisiköhän yrittää vaikka puheenjohtajaksi, Halla-aho vastasi.

Perussuomalaisten uutta ministerisalkkua on pedattu puolueen puheenjohtajaksi ehdolla olevalle Sampo Terholle. Uuden ministerin vastuulle on tulossa kulttuuri- ja urheiluasiat kokoomukselta ja Eurooppa-asiat ulkoministeri Timo Soinilta (ps.).

Myös Halla-aho on ehdolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Ilta-Sanomat kertoo, että Soinin mukaan uusi ministeri valitaan tänään iltapäivällä sähköpostikokouksessa, mutta nimi julkistetaan todennäköisesti vasta huomenna torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)